AYP Danışmanlık   tel
» Genel İçerik

Genel İçerik
Haber & Duyurular
Pratik Bilgiler
 
 

Aracınız Kışa Hazır mı?


23.10.2014

Araba Kış Hazırlıkları, Otomobil Kış ürünleri – Araç kış bakımı

Arabalar için kış hazırlıklarından bahsettiğimiz bu yazımızda otomobil kış ürünlerinden (kar lastiği, zinciri vs.) bahsetmek istiyoruz. Burada araç kış bakımı ile ilgili pratik tavsiyeler yer almakta.

Bildiğiniz gibi kış ayları aracınızı en çok zorlayan zamanlar. Peki aracınız kışa hazır mı? Arabanızı kışa hazırlamak için otomobil kış ürünlerinden bahsedelim isterseniz.

Havaların soğuması ile en çok ihtiyaç duyulan ürünlerden birisi şüphesiz buz kazıyıcılar. Elektrikli yani ısıtıcılı veya eldivenli vs. buz kazıyıcılar ile sabahları aracınızın özellikle ön camında oluşan buzları temizlemeniz mümkün. Daha pratik bir çözüm olarak buz çözücü sprey gibi ürünler de işe yarayabilir. Aşırı soğuk havalarla karşılaşılması durumunda kapalı garaj gibi bir lükse sahip değilseniz kilit buz çözücü, kapı lastiklerinin donması ve yapışmasını önleyen krem gibi ürünlere bile ihtiyacınız olabilir.

Silecek suyunuzun sıfırın altındaki derecelerde donma ve tesisata zarar verme ihtimalini göz önüne alarak antifrizli silecek suyu katkısı veya buz çözücü cam suyu kullanmanız gerekebilir. Mavi renkli kış cam sularını pek çok benzincide bulabilirsiniz.

Bol yağmurlu havalarda yolların iyi aydınlatılmamış olması nedeniyle düşen görüş, kazalara davetiye çıkarmakta. Buna önlem olarak yağmur suyu kaydırıcı ile buğu önleyici sprey düşünebilirsiniz. Eski model veya LPG’li aracınız çalışmakta zorlanıyor ise hava filtresi girişine sıkılan kontak hızlandırıcı spreyi deneyebilirsiniz. Tabi akünüzün doluluk ölçümü ve bujilerin durumu da aracınızın ilk çalışma performansına etki eden faktörler. Aracınız zor çalışıyor ve akünüz zayıf ise akü takviye kablosu da ihtiyacınız olabilir.

Kışlık bakım kapsamında motor soğutma suyuna anti-friz ilavesi veya seviye kontrolü, akü değişimi pek çok araç bakım servislerinde yaptırabileceğiniz rutin işlemler. Fren antifrizi kullanmak ve sıcak-soğuk derken yıpranan ve camlarınızı iyi temizlemeyen silecek süpürgelerini değiştirmek de düşünebileceğiniz konular. Sileceklerinizin cama yapışmasını önlemek için akşamları havaya kaldırmanız, basit bir önlem olabilir.

Buz ve kar nedeniyle kayganlaşan zeminler için kar lastiği almak, takmatik kar zinciri veya kauçuk kar paleti kullanmak gibi alternatifleriniz var. Kar zincirlerinin aracın kaportasına zarar verebildiğini ve titreşime yol açtığını hatırlatalım. Kar zincirlerine göre daha pahalı olan kauçuk kar paletleri ise ses ve titreşim bakımından daha kullanışlılar. Çok kısa mesafeli çözümler için patinaj önleyici sprey veya likit zincir, buz üstünde dahi manevra yapabilmenizi sağlayacaktır. Dayanıklı nano-teknoloji ürünü tekstil kar zincirleri de kaygan zeminlerde güvenliğinizi artıracak diğer önlemler.

Kış şartlarında aracınızda yeterli benzin/mazot/yakıt ile eldiven bulundurmak akıllıca tedbirler. Ayrıca yola çıkmadan önce hava ve yol durumunu dinlemek menfaatinize olacaktır. Ani hızlanma, yavaşlama ve manevralardan kaçınmak ve dikkatinizi üst düzeyde tutmak da gerekli elbette. Klasik “işaret ve işaretçilere uyulması ve araçta takoz, çekme halatı ve zincir bulundurulması” sözünü de esirgemeyelim sizlerden.



3007 kez okundu


Diğer Başlıklar



>> Radyatör Bakımı

Radyatör bakımınızı yaptırmayı ihmal ettirmeyin! Radyatör motor ısınızı düşürebilmesi için düzenli olarak bakım yapılmalıdır! Fotoğrafta gördüğünüz


>> Aracınız Kışa Hazır mı?

Araba Kış Hazırlıkları, Otomobil Kış ürünleri – Araç kış bakımıArabalar için kış hazırlıklarından bahsettiğimiz bu yazımızda otomobil kış ürünlerinden (kar last



Toplam Kayıt: 2 [2 - 1] arası   
Sayfa: 1


 

Eskişehir Özel Ford Servisi
Yedek Parça Servis
işçilik ve Mekanik
Krede Kartlarına Taksit İmkanı

eskişehir
Ford Bizim İşimiz

motor mekanik elektrik elektronik yedek parça kaporta boya

Mustafa Usta

 

Telefon
Faks

: 0532 442 73 70 



: 0222 217 29 29 
: 0222 217 20 15
 
Tüm hakları saklıdır. Copyright © 2014 online ziyaretçi: 2 - Toplam: 327.545
facebook sayfamız